2024.04.19. - Emma

A szépség és a fiatalság megőrzése avokádóval

A szépség és a fiatalság megőrzése avokádóval
A szépség és a fiatalság megőrzése avokádóvalTöbb mint 25 féle nélkülözhetetlen tápanyagot és vitamint tartalmaz (többek közt A-, E- és B-vitamint, luteint). Telítetlen zsírsav-, rost-, kálium- és antioxidáns-tartalmánál fogva a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, valamint a szívbetegségek leküzdésében egyaránt hatékony. Rendszeres fogyasztása csökkenti az ízületi fájdalmakat, és még a rák és cukorbetegség megelőzésében is segít! Magas olajtartalma miatt kiváló bőrápoló szer, még a legérzékenyebb bőr ápolására is alkalmas.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ránctalanító hatását az öregedésgátló arckrémekben kamatoztatják, a belőle készült szappan pedig kíméletesen tisztítja a száraz bőrt. Az avokádóolaj a kozmetikai ipar gyakori alapanyaga, mivel táplálja, puhítja és megfiatalítja a száraz, vízhiányos, öregedő bőrt. Hatékonynak bizonyult a pikkelysömör és az ekcéma kezelésében, illetve a napégés tüneteinek enyhítésében.
A tiszta avokádóolaj szobahőmérsékleten hamar megavasodik, hűtőszekrényben azonban évekig eláll, és nem veszít értékes tulajdonságaiból. Az érett gyümölcsből házilag is könnyen készíthetsz kiváló hatású bőrregeneráló maszkot: bőrpuhító olaja és értékes vitaminjai igazi kényeztetést jelentenek az arc és dekoltázs bőrének.

Már a régi időkben fölfedezték a gyümölcs húsának hajnövekedést serkentő hatását – pomádé gyanánt egyszerűen a hajukra kenték. Olaját manapság a legkorszerűbb hajápolók hatóanyagaként használják, mivel finom tápanyagokkal tölti föl a hajszálakat. Az avokádó-hajpakolás segít visszanyerni a hajszálak egészségét, rugalmasságát és fényét, ráadásul hidratál is, amire a hajszárítás, hajformázás által igénybevett hajnak nagy szüksége van.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!