2024.04.18. - Andrea, Ilma

Immunrendszerünk erősítésére az egyik leghatékonyabb gyümölcs a szőlő

Immunrendszerünk erősítésére az egyik leghatékonyabb gyümölcs a szőlő
Immunrendszerünk erősítésére az egyik leghatékonyabb gyümölcs a szőlőSok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz: A-, B1-, B2-, C-vitamin, kalcium, vas, foszfor, magnézium, szelén és kálium. A kálium vízhajtóként hat, így elősegíti az anyagcseretermékek kiürülését a veséken keresztül. A szelénről tudjuk, hogy antioxidáns, mely nagymértékben támogatja a sejtek öregedése elleni küzdelmet. A szőlőnek nagy a vértisztító és az idegeket erősítő hatása. Magas vas- és folsavtartalma miatt a vérképzésben is fontos szerepet játszik, ezért vérszegénység ellen is hatásos. Remek izomregeneráló.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Gyógyítja a belek betegségeit, megszünteti a vese és a hólyagkövesedét. Fokozza az epeelválasztást, a nagy mennyiségben elfogyasztott szőlő pedig a vizelet savasságát jelentősen csökkenti. Reuma, májbetegség esetén a fehér vagy a zöld színű szőlők a legjobbak. Savasság, hurut esetén a fekete és a kék szőlő az ajánlott. A héjában lévő vegyületek a vírusokat pl. herpesz vírust is hatékonyan semmisíti meg.
A piros szőlőben ezeken kívül cserzőanyag is van, ami hatással van a bélnyálkahártyára, fokozza a bélműködést. A flavonidok (főleg a piros szőlőben található) jó hatást gyakorolnak a szívre, az érrendszerre és segítenek az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásában is.

A szőlőmagolaj is nagyon értékes. Segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól, erősíti az érfalat. Jó hatással lehet azokra is akiknek valamilyen allergiájuk, ízületi gyulladásuk vagy visszértágulatuk van.

A szőlőt hatékonyan használják a kozmetikában is. Selymessé és feszessé teszi a bőrt, gyümölcssavainak köszönhetően pedig fényessé teszi azt, megújítja a bőrsejteket. Az ősz közeledtével érdemes jobban odafigyelni egészségünkre. Szervezetünknek szüksége van vitaminokra, erősítenünk kell immunrendszerünket és erre az egyik legalkalmasabb gyümölcs a szőlő.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!