rss
  • Cukkini: gyorsan laktat de nem hizlal

  • Cukkini: gyorsan laktat de nem hizlalA mexikói származású cukkini az uborka mellett a töknek is rokona. Velük ellentétben viszont az elkészítési módokat tekintve messze megelőzi mindkét zöldséget. Szinte mindenre alkalmas. Párolva, grillezve, sütve és főzve is kiváló étel készíthető belőle. Tehát összedobhatunk vendégváró ropogtatnivaló falatkákat, főételt, vagy egy különleges desszertet, ha valami újdonságra vágyunk. Persze nem csak a változatos felhasználási módok miatt kedvelik és eszik ilyen sokan. A cukkini a reform ételek és receptek sztárja.

    Ezt a megtisztelő címet egy rendkívül hasznos tulajdonságáért nyerte el: hamar laktat, viszont nem hizlal. Ezek után nem kell meglepődni, miért találjuk meg a legtöbb reform recept hozzávalójaként.

    Akik még nem mozognak otthonosan a konyhában, nyugodtan próbálkozzanak a cukkinival. Remek ételeket készíthetnek pillanatok alatt. A párolt cukkini bármilyen körettel, de akár pirítós kenyérrel is ízletes harapnivaló. A barátainkat pedig könnyedén elkápráztathatjuk, ha - akár csak az avokádó esetében- krémet készítünk a hosszúkás zöldségből.


    A cukkini igazi vitaminbomba. Szívünk, szemünk és csontunk is meghálálja, ha rendszeresítjük az étrendünkbe. Nem árt, sőt hasznos, ha a héjától sem szabadulunk meg, mivel béta karotint és antioxidánsokat tartalmaz. A cukkini húsa főként C-vitaminban gazdag, de emellett A- és B6-vitaminokat is rejt. A szervezet számára kiváló mangán- és káliumforrás.Fogyasszuk szívesen, mert a szívbetegségek megelőzésénél jelentős, akárcsak az asztma kezelésénél vagy a gyulladások csökkentésénél..jpg" alt="" title="Cukkini: gyorsan laktat de nem hizlal"/>


    kep2.jpg" alt="" title="Cukkini: gyorsan laktat de nem hizlal"/>


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!