2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Számtalan ásványi anyagot és vitamint tartalmaz a ribizli

Számtalan ásványi anyagot és vitamint tartalmaz a ribizli
Számtalan ásványi anyagot és vitamint tartalmaz a ribizliNem is gondolnánk, hogy a ribizli 100 grammja mintegy 30-40 mg C-vitamint tartalmaz, éppen ezért használták skorbut ellen is. Emellett B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, valamint E-vitamin van benne említendő mennyiségben. Minden bizonnyal flavonoidjainak és béta-karotinjának köszönheti tumorellenes hatását. Fontos ásványi anyagai a nátrium, kalcium, foszfor, magnézium és a vas. Mindegyik elem rendkívül fontos a szervezet számára. A ribizliolaj ápolja az érzékeny, száraz bőrt, fokozza a sejtanyagcserét, rákmegelőző hatású, és a kemikáliáknál jobb vízhajtó.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A ribizli növényi rostban igen gazdag, zsírégető tulajdonsága miatt ajánlott fogyókúrázóknak. Leveléből készített tea vizelethajtó hatású, de alkalmazható magas vérnyomás illetve vesebetegségek esetén is. Kis tálkában, porcukrozva önmagában friss, pikáns desszert. Értékes C-vitaminját akkor őrizhetjük meg legjobban hosszabb távon, ha szörpként tesszük el.
A ribizliből ezenkívül készíthetünk még lekvárt, dzsemet, bort is, de finom alkotóeleme lehet a süteményeknek is. A ribizli mindössze két-három napig tárolható a hűtőben, fagyasztva azonban akár több hónapig eláll. Fogyasztása előtt mossuk meg, utána tisztítsuk meg a fürtöktől és a kis száracskáktól, majd újból mossuk át folyó vízben.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!