Az elsõ melegebb fuvallatokra szívesen vetjük le a vastag téli kabátot, kesztyût, sálat és sapkát, ilyenkor fokozottan ki vagyunk téve a megfázás veszélyének, fõleg ha a téli hónapok során nem tudtunk elég vitamint a szervezetünkbe juttatni. Tavasszal is jó megoldást jelentenek erre a trópusi gyümölcsök, citrusfélék. Egyik legkedveltebb ezek közül a narancs.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A diétázóknak sem kell tartaniuk tõle, hiszen a banánnal ellentétben alig van benne kalória, kevés szõlõ-, és gyümölcscukrot tartalmaz. Rostjai jól telítenek, így éhségûzõnek is kiváló, valamint jól oltja a szomjat.
A narancsot igen sokféle módon használhatjuk vagy fogyaszthatjuk. Legegészségesebb a frissen fogyasztott gyümölcs, lehetõleg a hús és héj között található fehér burokkal együtt. Kifacsart leve is igen népszerû és üdítõ. Sokszor használják ezt a gyümölcsöt különbözõ ételek ízesítésére, húsokhoz és édességekhez egyaránt. Remek alapanyaga fagylaltoknak, süteményeknek, lekvároknak és nem utolsó sorban italoknak. A koktélkészítés egyik legalapvetõbb gyümölcsalapja a narancs.
A narancsot a háztartásban is nagy elõszeretettel hasznosítják. Levébõl kevés olaj és sok só hozzáadásával tökéletes bõrradírozót készíthetünk. A száradó narancskarikák kellemes illattal lengik be lakásunkat, a kiszáradt karikák pedig remek alapanyagként szolgálnak kreatív ötleteinknek, valamint koktél dekorációnak is használhatjuk.