2024.04.16. - Csongor

A növény alapú étrend nemcsak az alaknak tesz jót, hanem a szervezetnek is

A növény alapú étrend nemcsak az alaknak tesz jót, hanem a szervezetnek is
A sok zöldségen és gyümölcsön alapuló diéta nemcsak hatékonyan segít leadni a téli hónapok alatt felszedett kilókat, hanem tanulmányok által bizonyítottan hatékonyan elõzi meg az egyes rákos megbetegedéseket, valamint csökkenti a magas vérnyomás és a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. A növényi alapú étrend, amely gazdag zöldségekben és gyümölcsökben, valamint teljes kiõrlésû gabonákban és babfélékben, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát" - magyarázta Clare McKindley, a Texas Egyetem Anderson Rákközpontjának klinikai dietetikusa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A legújabb tanulmányok szerint ezek az élelmiszerek segítenek megelõzni a szívbetegségek kialakulását és csökkentik a magas vérnyomást is. Ilyenkor tavasszal ráadásul tele vannak a piacok finomabbnál finomabb, friss és szép zöldségekkel, gyümölcsökkel. Ha fõként szezonális alapanyagokat választunk, akkor még anyagilag sem járunk rosszul. Az egyik legjobb választás tavasszal az eper, mivel alig tartalmaz kalóriát, viszont tele van olyan anyagokkal, amelyek révén megelõzhetõ a mell-,bõr,- hólyag-,nyelõcsõ-, és a tüdõrák kialakulása.

Figyeljünk azonban arra, hogy olyan epreket válogassunk, amelyek nem penészesek vagy sérültek. Hasonlóan jó választás az ananász is, mivel zsírmentes és rengeteg C-vitamint tartalmaz. Vásárláskor nézzük meg, hogy a külsején nincsenek-e puha, sötét folt, és ne legyen túl száraz se.

A szakértõ szerint a zöldségek közül ugyancsak kiváló választás a spenót és a brokkoli. Ezek ugyanis nagyon alacsony kalóriatartalmúak, ugyanakkor laktatóak és jó hatással vannak a szervezetre. A spenót például rengeteg vasat, folsavat és antioxidánst tartalmaz, a brokkoli szintén tele van folsavval és antioxidánssal, sõt magas rosttartalma miatt az emésztést is segíti.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!