Fontos tudni róla, hogy nem utóérlelhetõ, a fán hagyva viszont hónapokig friss marad, nem rothad meg, így biztosak lehetünk benne, hogy az üzletek polcairól mosolygó gyümölcsök nem valamelyik hûtõházban értek meg mesterségesen.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
B1-vitaminban is gazdag, és mivel magas a kálium tartalma, lúgosítás esetén is bevethetõ. Kalóriatartalma alacsony, ezért ideális fogyókúrás eledel. Élelmi rostokban is gazdag, ezért megköti a magunkhoz vett koleszterin egy részét, nem engedi felszívódni, ezért igen jót tesz az egészségnek.
A konyhában is rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag, hiszen remekül illik a tenger gyümölcseihez, szárnyasokhoz, füstölt halakhoz, és a salátákat is pikánssá teszi.
Rengeteg jó tulajdonsága mellett néhány problémáról is érdemes tudni, amit a grapefruit okozhat. Ha friss grapefruit lére vágyunk, fontos, hogy nem szabad facsarni a gyümölcsöt, csak préselni, ugyanis a rostok tartalmaznak néhány olyan anyagot is, amik a roncsolással a lébe kerülnek és károsítják az egészséget.
A másik probléma, hogy gátolja bizonyos gyógyszerek feldolgozását, ami azt eredményezheti, hogy felhalmozódnak a hatóanyagok a szervezetben és túladagolás jön létre. Ide tartoznak bizonyos vérnyomáscsökkentõk, rákgyógyszerek és koleszterin csökkentõ orvosságok.