2024.04.24. - György

Rengeteg ásványi anyag és vitamin található az almában

Rengeteg ásványi anyag és vitamin található az almában
Az alma jó hatással van az emberi szervezetre. A csecsemõk elsõ táplálékai közt is szerepel, ráadásul bizonyítottan hatásos mind a hasmenés, mind a székrekedés ellensúlyozására. Ezt a kedvezõ hatás a pektinnek köszönhetõ, amely megköti a toxikus anyagokat, és védõréteget képez a belek nyálkahártyáján. Az alma C-vitamin tartalma közepes, azonban jelentõségét az adja, hogy az almában található más egészségmegóvó és gyógyhatású anyagok a C-vitaminnal együtt sokkal aktívabbak! Az almában a C-vitamin zöme a héj alatti húsrétegben található, tehát az almát a héjával együtt érdemes fogyasztani.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az sem mindegy, hogy milyen színû az alma, hiszen már tudományosan bizonyított tény, hogy minél pirosabb egy alma, annál több benne a C-vitamin.

A C-vitamin mellett jelentõs még a gyümölcs karotin, valamint D-és F-vitamin tartalma is. Ásványi anyagok széles skálája található az almában: kálium, bór, cink, mangán, fluor. Ezek a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagok elsõsorban egészségünk megóvásában játszanak fontos szerepet.

A bio almalé fogyasztása, az almához hasonlóan jótékony hatással van a szervezetre, hiszen a feldolgozási folyamat során változatlanok maradnak a gyümölcs hatóanyagai.

A bio almalé karbantartja a vércukorszintet, erõsíti az idegrendszert, tisztítja a vért és az ereket. Reggelire fogyasztva biztosítja a nap kezdéséhez szükséges energiát. Kiválóan alkalmas fogyókúrára, mert energia- és vitamintartalma késlelteti az éhségérzet kialakulását. A bélgyulladást gyógyítja, pektin tartalmánál fogva csökkenti a vér koleszterin szintjét.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!